U moet de flash player updaten.

MUIZEN

- Huismuis
- Spitsmuis

De meest voorkomende muizen op stallen zijn de huismuis en in mindere mate de spitsmuis. De huismuis is te herkennen aan zijn grijze kleur, lengte lichaam 7 tot 10 cm,  slanke bouw, spitse kop en grote oren. Een muis kan 6 to10 worpen van 5 tot 6 jongen per jaar krijgen, de draagtijd is 3 weken en de jongen zijn na 2 maanden geslachtsrijp.

Muizen kunnen veel schade aanrichten aan isolatiematerialen en kabels en kunnen voer vervuilen waardoor ziektekiemen zich kunnen verspreiden. Een muis kan al door een opening van  0,5 cm. Zorg er dus voor dat deuren, gaten en kieren goed dicht zijn, waardoor ze niet binnen kunnen komen. Alle muizen die je buiten kunt houden veroorzaken binnen al geen schade.

Begin de bestrijding van muizen het beste buiten de gebouwen met goede lokaaskisten maar zorg ervoor dat ook binnen voldoende lokaaskisten en plafondpotten geplaatst zijn.

Spitsmuizen kan men het best wegvangen met klapvallen met hierin stukjes worst of spek, daar spitsmuizen geen graan-, maar insecten- en vleeseters zijn.